Karnety - wiosna 2020
Sprzedaż karnetów prowadzona jest w siedzibie klubu na Arenie Lublin - w dni robocze w godz. 9:00-16:00 oraz w Lombardach Amsterdam przy ul. Lwowskiej 6d i Placu Dworcowym 4 - całodobowo. Sprzedaż karnetów online na bilety.motorlublin.eu. Cennik karnetów oraz więcej szczegółów na motorlublin.eu/karnety.
wtorek, 11 lutego 2020, 18:05

Oświadczenie Krzysztofa Ropskiego w związku z orzeczeniem Izby ds. Rozwiązywania Sporów Sportowych przy PZPN

Przedstawiamy oświadczenie Krzysztofa Ropskiego w związku z orzeczeniem Izby ds. Rozwiązania Sporów Sportowych przy PZPN.

Ponieważ klub Siarka Tarnobrzeg S.A. zmienił zdanie co do faktu, iż skutecznie rozwiązał się mój kontrakt z klubem poprzez skorzystanie przez klub Motor Lublin S.A. z klauzuli odstępnego zawartego w moim kontrakcie, postanowiłem zwrócić się o rozstrzygnięcie tej kwestii do Izby ds. Rozwiązywania Sporów Sportowych przy PZPN. Izba co prawda potwierdziła moje stanowisko, iż nie można zgodnie z przepisami PZPN powiększać określonej sumy z klauzuli odstępnego o nieokreślone kwoty lub o obowiązek zrzeczenia się przeze mnie prawa do zaległego wynagrodzenia. Z zaskoczeniem przyjąłem jednak dalszą konstatację Izby, iż cała klauzula odstępnego w moim kontrakcie z klubem Siarka Tarnobrzeg S.A. zaprojektowana przez mojego ówczesnego managera i klub jest nieważna. Oświadczam, iż w takim wypadku, bez zapisów o klauzuli odstępnego nie podpisałbym w ogóle takiej umowy. W związku z powyższym zamierzam skorzystać z drogi odwoławczej od tego orzeczenia.

Krzysztof Ropski